Talenter i Spil

Koncert med Danmarks Underholdningsorkester og PRESTO
Talenter i Spil
Normal

Dato og tid

Onsdag 10. maj. 2017, kl. 19:30

Sted

Ringsted Kongrescenter
Nørretorv 55
4100 Ringsted

Priser

Gratis koncert

Talenter i Spil
Forårskoncert i Ringsted Kongrescenter den 10. maj 2017, kl. 19:30

Sparekassen Sjælland Fonden, PRESTO og Danmarks Underholdningsorkester inviterer til forårskoncert, der byder på musik fra Mozart og Grieg til Godfather.
Ungdomssymfoniorkestret PRESTO i samspil med Danmarks Underholdningsorkester.

69 musikere på scenen
Koncerten er et samarbejdsprojekt mellem det professionelle orkester og de unge symfonikere fra regionens musikskoler. Det pædagogiske samarbejde skydes i gang i april, hvor de to orkestre øver for fuld udblæsning.
24 musikere fra Danmarks Underholdningsorkester spiller sammen med 45 musikere i PRESTO.

Ét stort symfoniorkester
De to orkestre sættes sammen, og energien og spilleglæden deles mellem generationerne. De unge talenter bliver coached i mindre instrumentgrupper af de professionelle musikere, og derefter spiller begge orkestre sammen som ét stort symfoniorkester.

Fra Grieg til Godfather
Aftenens koncert byder på herlige klassiske toner af bl.a. Mozart, Grieg og Carl Nielsen, og kendte temaer fra filmens verden. Andreas Vetö dirigerer, og sangere fra MGK Sjælland og Underholdningsorkestrets solooboist er solister.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

 

Talenter i Spil - et nyt musikpædagogisk format.
To orkestre sættes sammen og udvekslingen, energien og spilleglæden går begge veje. De unge talenter bliver coached i mindre instrumentgrupper af de professionelle musikere, og derefter spiller begge orkestre sammen på lige fod som ét stort symfoniorkester. Oplevelsen giver de unge talenter et kæmpe løft og gejst til deres videre musikalske udvikling.

PRESTO er Region Sjællands symfoniorkester for talentfulde unge i alderen 12-25 år. Orkestret ledes af dirigent Andreas Vetö og består af ca. 45 elever fra regionens musikskoler og MGK Sjælland. PRESTO har i sine første leveår udviklet sig i rivende hast, og ambitionen er at blive et af landets toneangivende ungdomsorkestre, der kan gøde den klassiske musiks vækstlag. I juli 2016 var PRESTO i USA på en to uger lang turné - sommerturen 2017 går til Estland. PRESTO er modtager af DAMUSAs pris 'Årets Musikskoleensemble 2016'.

Danmarks underholdningsorkester er kendt for gennem mange år at have gået nye veje i fortolkningen af den klassiske musik - og for at se stort på hvilke musikalske genrer de klassiske instrumenter traditionelt indgår i. Orkestret spiller med forrygende energi, tempo og indlevelse og er optaget af at give publikum nye musikalske oplevelser. DUO har stor erfaring med pædagogiske projekter og alle musikere deler levende og gavmildt ud af deres tekniske færdigheder, musikalske bud og ambitioner.

 

Sparekassen Sjælland Fonden støtter projektet