Normal

Den Russiske Nationalballet SVANESØEN


30 dansere fra Den Russiske Nationalballet kan opleves i Danmark 2022 og danner rammen om den historiske russiske ballet, »Svanesøen« - en ballet, der efter 143 år fortsat er lige så populær, hvor Peter Tjajkovskij skrev »Svanesøen« i 1877, og komponistens toner og tanker bag opførelsen af balletten er bevaret.
Bag kompagniet står tidligere Bolshoi-danser Sergei Radchenko sammen med Elena Radchenko, som er solist fra både Bolshoi og Kirov Balletten, hvor denne opsætning af Svanesøen oprindeligt stammer fra. Rollen som Odette danses af Liudmilla Titova, der er uddannet solodanser fra Bolsjoj Balletten.
Stykket fik flotte anmeldelser, senest »Svanesøen« turnerede i landet i år og med et begejstret publikum der gav stående applaus, så publikum kan se frem til at opleve en medrivende ballet i en flot ny opsætning med dygtige dansere.
Den russiske stjernesolist, Liudmila Titova, der har været solodanser på de store ballet forestillinger i hele Europa, kan opleves  opleves som Odette/Odile - den sorte og hvide svane. Hun er uddannet fra Bolshoi Ballet Academy, og har siden 2010 været balletmester og solodanserinde hos Den Russiske Nationalballet.

Svanesøens markører sad lige i skabet denne her dag. Sjældent har man set så flotte fouetteer eller fire knivskarpe svaneunger på rad. Det var der, vi holdt vejret og mærkede suset. Der, stå det klart, hvor vanskelig en kunst ballet er. ”
**** Nordjyske, Anne Mette Buch

Nyd en dejlig buffet inden showet
Få en god start på aftenen, og nyd en dejlig buffet fra kl. 18.00 efter showet. Pris 240 kr. ekskl. gebyr