emil erichsen foredrag mod til kurs mod fjerne kyster
Normal

Kom og vær med når Emil Midé Erichsen vender tilbage til Ringsted med et nyt foredrag: Onsdag 16. februar 2022 kl. 19.00 i Ringsted Kongrescenter

Et foredrag om en jordomsejling der gik godt – og en anden jordomsejling der gik helt galt.

Emil Midé Erichsen har sejlet verden rundt. Han har rejst på en bølge af venlighed, og har kun mødt søde mennesker der ville ham det godt. Men en sjælden gang i mellem går det helt galt.

Denne gang går Emil på scenen med Rane og Marie. Rane blev tilbage i 2011 kapret af Somaliske pirater og det blev et 196 dage langt mareridt, hvor kæresten Marie kæmpede en kamp for at forhandle ham fri.

Emil Midé Erichsen hørte første gang om kapringen, da han sejlede med sin farfar, Troels Kløvedal, ombord på Nordkaperen:

”Min farfar nåede at sejle jorden rundt 3 gange. Og hele mit liv, har jeg hørt hans fortællinger fra en vidunderlig verden -- som jeg på min egen jordomsejling, selv fik lov at opleve.

Da min farfar og jeg dengang, i 2011, sad på Nordkaperen og hørte nyheden om kapringen af en dansk lystsejler i Adenbugten, var det som om, at vores fælles tillid til verden led et knæk. Jeg følte mig for første gang begrænset i mine rejser - for nu var der pludselig et kæmpe område på verdenskortet vi ikke længere kunne bevæge os i.

Vi vidste godt, at der rundt omkring i verden, lå farer som denne her. Men kapringen gjorde pludselig frygten meget konkret”