• 13. december 2023 kl. 20:00
  • Ringsted Kongrescenter

Nøddeknækkeren


Oplev den verdenskendte ballet-klassiker Nøddeknækkeren i Ringsted Kongrescenter. Det bliver en magisk juleoplevelse for hele familien!

Det smukke eventyr om den unge Clara og Nøddeknækker prinsen blev oprindeligt komponeret og opsat i 1892 af Pyotr Tchaikovsky og er siden gået hen og blevet en af verdenshistoriens mest populære klassiske balletter. I dag er Nøddeknækkeren blevet en elsket juletradition, som opsættes på de største teater- og operascener hvert år verden over.

Dansens universelle sprog oversættes naturligt til ethvert publikum når historien udfolder sig om en lille piges skrøbelige drøm, kampen mellem det gode og det onde, hvor kærligheden altid vinder.

Dansende snefnug, Nøddeknækker prinsen, tinsoldater, Bolchefeen og mange flere fantastiske karakterer bringes til live i denne magiske familieklassiker. Oplev et fantastisk eventyr om den unge Clara, som hun driver i ind i drømmeland Juleaften og møder sin prins. Hun konfronteres med en skelsættende kamp mod Musekongen og Musedronningen og føres væk til en magisk verden fuld af slik. Der kommer endda til at være ægte sne på sneen!

Produktionen af den klassiske koreografi af Marius Petipa udføres af The Classical Ukrainian Etoile Ballet – et professionelt klassisk balletkompagni med vindere af internationale balletkonkurrencer iblandt. Kompagniet optræder verden over på nogle af verdens største scener.

Turnéen er præsenteret af den norske organisation ”Kultur for Folket” for at støtte den ukrainske klassiske balletkunst og ukrainske balletkunstnere, som ikke har mulighed for at optræde i deres hjemland.

 

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. pause

Aldersgruppe: Fra 5 år og op

Arrangør: Kultur For Folket

  • 13. december 2023 kl. 20:00
  • Ringsted Kongrescenter